Corporate/Office

Project Specs
Size:

12,700 sq ft

Completion:

2021

Cost:

$1.7 Million

Colliers Winnipeg

Opening the door to a brighter future, Colliers Winnipeg left their former office behind to work out of a newly designed space reflective of their true corporate identity. Seeking an innovative and flexible workspace, the design prioritized the company’s brand, high-performing culture and collaborative work style, while integrating their global workplace standards into a distinctly Winnipeg office.

At reception, the Colliers’ brand pops with a monolithic quartz desk highlighted by a backlit, perforated metal ceiling and a translucent, blue glass wall. Flowing into a casual coffee bar, this space is a gathering spot for staff to connect and is strategically situated next to a breakout meeting room. The café, formal boardroom and different-sized meeting spaces edge this zone, fronted by a glass wall silhouetted with some of Winnipeg’s most notable landmarks. An operable wall between the boardroom and café further creates flexibility to host full staff or external events, equipped with interactive technology integrated throughout.

Private offices with demountable wall systems line the office core and low-paneled, open-office workstations ring the perimeter to offer everyone access to natural light. A variety of meeting spaces are interspersed throughout for employees to easily collaborate and switch up their workspace during the day. The finishes echo the Colliers brand with bold blue accents contrasted against fresh white and charcoal grey in varying materials and accent lighting strategically punctuates the landscape.

The design for Colliers signaled a meaningful transformation aesthetically and functionally. The new work hub is ripe for collaboration, interaction between departments and offers an inspiring new setting to boldly bring Colliers’ culture to life for years to come.